Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

electronic space

Kreativitet och elektronik möts på Electronic Space

Electronic Space blir en del av Scandinavian Electronics Event, S.E.E.
Ett ca 100 kvadratmeter stort område blir helt inriktat på elektronik och skapande.

Inbjudna är skolor i Stockholmsområdet från högstadiet eller gymnasiet.

Här kan eleverna få möjlighet att delta i en workshop med inriktning på elektronik och digital teknik. Workshopen anordnas av Inicio, Svensk Elektronik, Stockholmsmässan samt det strategiska innovationsprogrammet Smartare Elektroniksystem. Det senare genomförs med stöd från Vinnova, Formas och Energimyndigheten inom ramen för den gemensamma satsningen Strategiska innovationsområden.

Inicio är nära knutna till KTH:s forsknings- och utbildningsverksamhet inom elektroniska system och utveckling av IT-produkter under ledning av professor Mark T Smith. De sätter upp ett mobilt s k mentorspace där KTH-studenter agerar mentorer för ungdomar som lär sig tillämpa kunskaper om teknik utifrån en praktisk utmaning.

 

Hur går det till?

Eleverna får en chans att prova på och samtidigt få inspiration till hur man kan arbeta med digitalt skapande och digital kompetens i skolan. Skolklasser kan även boka in en rundtur på S.E.E. Aktiviteterna utförs i team och deltagarna kommer att vara blandade i grupper från både gymnasieskolor och högskolor. Deltagarna får möjlighet att praktiskt prova på att tillämpa teoretisk kunskap och utökad förståelse genom tillgången till en mentor med fördjupad kunskap om de olika komponenterna, tekniken och applikationerna.

 

Electronic space två-timmars workshops under S.E.E:

• Utveckling av en applikation med sensorer för lagring av energi
• Utveckling av en applikation som kan mäta pulsen hos en människa
• Utveckling av en applikation som kan mäta andningen hos en människa

 

Vill du/ni anmäla eran skola?
Anmälan sker här: Electronic Space

Frågor kan skickas till: hey@meetinicio.org

Bild och ljudupptagning kan komma att ske under eventet. Vi ber er därför att alla elever som deltar att fylla i vår blankett för hur vi hanterar personuppgifter och bilder från våra aktiviteter.

Elever under 16 år måste ha målsmans underskrift på formuläret gällande hantering av personuppgifter. Ta med signerade dokumentet till workshopen eller skicka in en skannad kopia till hey@meetinicio.org i förväg. För elever som har fyllt 16 kan de även fylla i formuläret på plats. Den nya dataskyddsförordningen är till för medborgare i EU ska få bättre och mer samordnad hantering av personuppgifter.