Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

electronic space

Kreativitet och elektronik möttes på Electronic Space

Electronic Space var en del av Scandinavian Electronics Event, S.E.E. 2018.
Ett ca 100 kvadratmeter stort område blev helt inriktat på elektronik och skapande.

Inbjudna var skolor i Stockholmsområdet från högstadiet eller gymnasiet.

Här kunde eleverna få möjlighet att delta i en workshop med inriktning på elektronik och digital teknik. Workshopen anordnades av Inicio, Svensk Elektronik, Stockholmsmässan samt det strategiska innovationsprogrammet Smartare Elektroniksystem. Det senare genomfördes med stöd från Vinnova, Formas och Energimyndigheten inom ramen för den gemensamma satsningen Strategiska innovationsområden.

Inicio är nära knutna till KTH:s forsknings- och utbildningsverksamhet inom elektroniska system och utveckling av IT-produkter under ledning av professor Mark T Smith. De sätter upp ett mobilt s k mentorspace där KTH-studenter agerar mentorer för ungdomar som lär sig tillämpa kunskaper om teknik utifrån en praktisk utmaning.


Hur gick det till?

Eleverna fick en chans att prova på och samtidigt få inspiration till hur man kan arbeta med digitalt skapande och digital kompetens i skolan. Skolklasser kunde även boka in en rundtur på S.E.E. Aktiviteterna utfördes i team och deltagarna var blandade i grupper från både gymnasieskolor och högskolor. Deltagarna fick möjlighet att praktiskt prova på att tillämpa teoretisk kunskap och utökad förståelse genom tillgången till en mentor med fördjupad kunskap om de olika komponenterna, tekniken och applikationerna.


Electronic space två-timmars workshops under S.E.E:

• Utveckling av en applikation med sensorer för lagring av energi
• Utveckling av en applikation som kan mäta pulsen hos en människa
• Utveckling av en applikation som kan mäta andningen hos en människa


 
S.E.E. arrangeras av Stockholmsmässan som följer dataskyddsförordningen och ansvarar för personuppgiftshanteringen i enlighet med Stockholmsmässans dataskyddspolicy »