Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Det här hände under Girls in ICT-dagen på S.E.E. 2018

Girls in ICT är en internationell dag, anordnad av ITU ( International Telecom Union) då ideella organisationer, företag, universitet och forskningsinstitut över hela världen ordnar aktiviteter för unga tjejer och kvinnor. Syftet är att de ska kunna prova på och lära sig mer om digitalisering och utbildning inom teknik och vetenskap, som i kombination med intresse skapar goda yrkesmöjligheter.

För tredje året i rad anordnades Girls in ICT i Kista av den ideella föreningen Inicio, denna gång i samarbete med elektronikbranschen på S.E.E. – Scandinavian Electronics Event. Vi bjöd in lärare och tjejer från högstadiet och gymnasiet, som under en heldag i grupp fick genomföra praktiska moment med digital teknik och elektronik. Under ledning av mentorer fick deltagarna formulera en idé och skapa en lösning till hur tekniken kan användas för olika situationer och problem.

I år var temat Hälsa och välbefinnande - med hjälp av teknik. Deltagarna fick bygga en egen puls- eller andningsmätare och utveckla en idé eller prototyp som sedan presenterades för en jury. En guidad rundtur på mässan ingick också och eleverna fick träffa inspirerande förebilder för att få en djupare förståelse kring olika yrkesroller.

 

Girls in ICT logos nedan txt

 
S.E.E. arrangeras av Stockholmsmässan som följer dataskyddsförordningen och ansvarar för personuppgiftshanteringen i enlighet med Stockholmsmässans dataskyddspolicy »